Haber

İnstagram IGTV’yi Kaldırdı: Yerine Gelecek Yeni Özellik Para Kazandırıyor

İnstagram IGTV’yi Kaldırdı: Yerine Gelecek Yeni Özellik Para Kazandırıyor

İnstagram içeriğinde bulunan IGTV, yaklaşık 3 sene önce kullanıcıların beğenisine sunuldu. İnstagram oldukça beğenilen bu özelliği sessiz sedasız kaldırdı. IGTV yerine gelecek olan yeni özellikle beraber İnstagram Reels’tan elde ettiği başarıyı pekiştirerek içerik üreticilerine kullanışlı bir uygulama oluşturmak istiyor.

IGTV İnstagram üzerinde 3 sene önce ilk defa duyurdu, bununla birlikte platformda ses getirmesi beklenen bu özellik tam olarak beklentileri karşılayamadı. İçerik üreticileri bu noktada IGTV uygulamasından uzak kaldı. İnstagram bu noktada yeni uygulamasını gündeme getirdi ve beklentileri karşılayacak İnstagram TV özelliğinin çalışmalarına başladı.

İçerik Üreticilerine Kazanç Kapısı Açıldı

İnstagram, dünyanın en sık kullanılan sosyal medya platformu olmaktadır, bununla birlikte sürekli olarak yeni uygulamasını gündeme getirdi. IGTV uygulamasından beklenilen başarıyı IGTV yerine getiremedi, bununla birlikte Reels uygulaması daha fazla başarı elde etti. Bu noktada İnstagram TV adlı verilen bu özellikle birlikte 60 dakika uzunluğunda olan içeriklerin dikey bir şekilde izlenmesine olanak sağlıyor.

IGTV’de yayınlanan içeriklere İnstagram kullanıcıları, kişi ve konum etiketlemiyordu, bununla birlikte platform tarafından gelen açıklamaya göre Instagram TV ile tüm bu sorunlar ortadan kalkıyor. İçerikler tıpkı Reels’de olduğu gibi dikey bir şekilde görüntülenmesi planlanıyor ve içerisine filtre, kırpma gibi özelliklerin eklenmesi planlanıyor, ön izleme 60 saniye, video uzunluğu 60 dakikaya çıkartılarak kullanıcılara sunuluyor.

İnstagram TV Özellikleri ile Şaşırtıyor

İnstagram TV dikkat çeken özellikleri ile ön izleme süresi 60 saniyeye video uzunluğunda olması planlanmaktadır. İçerik üreticileri, İnstagram TV ile yapılan açıklamalarla birlikte bu uygulama üzerinden kazanç sağlayabilecekler. Aynı zamanda 2022 sene sonuna kadar içerik üreticileri için Facebook bu uygulama için 1 milyar dolar tutarında bir bütçe ayırdı ve İnstagram TV için harcanması planlanıyor.

İnstagram sunduğu yeni özellikle beraber çok konuşulması planlanıyor, Reels özelliği geldikten sonrasında IGTV pabucu dama atıldı ve İnstagram yeni özelliği konusunda içerik üreticilerinin işine yarayacak özellik üzerinde çalışılmaya başladı. Bu uygulama ile beraber kazanç sağlanabilecek ve dikey olarak gösterilebilecek. Şu an Reels üzerinde yapılmayan pek çok sorunlar ortadan kaldıracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu