Haber

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk Kimdir?

sorusu her geçen gün çok daha fazla gündem olur hale gelmiştir. Asıl mesleği mühendislik ve endüstriyel tasarımı olan Elon Musk, teknolojiye olan girişimleri ile tanınır hale gelmiştir. Aynı zamanda gerek ülkesinde gerekse küresel çapta yapmış olduğu yardımlar ile de adından ‘hayırsever’ olarak da sıklıkla bahsettirmektedir.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde doğan Elon Musk 20 yaşında Amerika’ya göç etmiş ve halen de orada yaşamını sürdürmektedir. 28 Haziran 1971 tarihinde  Güney Afrika’nın Pretorya şehrinde dünyaya gelmiştir. 1992 ve 1997 yılları arasında Pensilvanya Üniversitesi’nde öğrenim gören Elon Musk’un Kimbal ve Tosca adında 2 kardeşi bulunmaktadır. 2000 yılında Justine Musk ile evlenerek dünya evine girmiş, daha sonrasında 2008 yılında bu evliliği son bulmuştur. 2010 yılında Talulah Riley ile evlenerek yeniden dünya evine girmiştir. Riley ile yaptığı evliliği 2016 yılında son bulmuş olan Elon Musk’un, 7 çocuğu bulunmaktadır.

Elon Musk IQ kaç diye merak edenler de bulunmaktadır. Serveti ve başarıları ile adından her daim söz ettiren Musk,’ın 155 IQ’ya sahip olduğu biliniyor.

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk Serveti

Elon Musk serveti için güncel olarak bilinen rakam 238 milyar USD şeklindedir. Musk’a ait en merak edilen sorulardan bir diğeri ise nasıl bu kadar zengin olduğudur. Elon Musk’un bu denli zengin olmasındaki en önemli faktörlerden bir tanesi elektrikli ve otonom araçların bulunduğu sektör üzerinde çalışmalar gösteren Tesla olarak görülmektedir. Musk’ın Tesla projesine ilk adım attığında projede olumlu sonuçlar elde edemediği bilinmektedir. Buna rağmen umudunu yitirmeden ilerlemeye çalışan Musk sonrasında oldukça olumlu geri dönüşler alarak servetine servet katmıştır.

Şu an Tesla, dünyanın en bilinen markaları arasında olmakla birlikte, kazancı en yüksek markalar arasında da yer almaktadır. Ayrıca son dönemlerin en popüler kar amaçlarından bir tanesi olan kripto para borsası ile de yakın zamanda gündeme gelmiş olan Musk, ciddi maddi değerlere sebep olmuştur. Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos’u 2021 yılının Ocak ayında geçerek dünyanın en zengin insanı olmuştur.

Elon Musk Serveti
Elon Musk Serveti

Elon Musk ve Sahip Olduğu Organizasyonlar

Elan Musk Tesla ile gündeme gelse de Musk’ın sahip olduğu organizasyonlar sadece bununla sınırlı değildir. Tesla’dan sonra Musk’ın sahip olduğu en bilinen organizasyonlardan bir diğeri ise SpaceX oldu. Uzay hakkında derin analizler ve keşifler yapan kuruluş, teknolojiyi doğru biçimde kullanarak geleceğe yönelik değerli çalışmalar yapmakta. Elon Musk’ın yatırım yapmış olduğu şirketlerin hepsinde maddi anlamda yükseliş gerçekleşen markaların aynı zamanda küresel çapta toplumsal bilinirliği de artmıştır. Elon Musk’ın sahip olduğu organizasyonlar ise şu şekildedir;

  • Tesla
  • SpaceX
  • Neuralink
  • The Boring Company
  • Zip2
  • OpenAl
  • Musk Foundation
Elon Musk ve Sahip Olduğu Organizasyonlar
Elon Musk ve Sahip Olduğu Organizasyonlar

Sosyal Medya’da Popülerleşen Elon Musk

Teknoloji denildiğinde ilk akla gelen ismin Elon Musk olmasının en önemli sebeplerinden bir diğeri de elbette sosyal medya oluyor. Özellikle Elon Musk Twitter paylaşımları sosyal medya kullanıcılarının uzun zamandan bu yana yakın merceğinde. Yaptığı paylaşımların gündem konusu olmasıyla birlikte birçok kullanıcının takip ettiği hesaplardan bir tanesi haline geldi.

Teknolojiye çağ atlatan ünlü isim, sahip olduğu organizasyonların yanı sıra artık kripto para borsası ile de sıklıkla gündeme geldiğinden, bu alana ilgi duyan tüm dünya vatandaşlarının ilgisini çeken sosyal medya hesapları arasında. Musk’ın sahip olduğu organizasyonlardan ve para borsasından elde ettiği gelirle ne yaptığı da oldukça merak edilmektedir.

Sosyal yaşantısında hayırsever bir insan olarak nitelendirilen Elon Musk, desteğe ihtiyacı olan her birey ve duruma yardım etmektedir. Elon Musk hakkında şaşırtıcı bir diğer bilgiyse, kahvaltı öğünüyle arasının olmadığı ve yalnızca öğle yemeğiyle güne başladığıdır.

elon musk boyu 188cm’dir sosyal medya hesapları; elon musk instagram hesabındaki paylaşımları buradan takip edebilirsiniz

elon musk wife
elon musk wife

Diğer yazılarımıza aşağıda bulunan linklerden ulaşabilirsiniz, Yorum yapmayı unutmayın

Instagram Profilime Bakanlar Nasıl Görülebilir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu