Film

2012 Filminin Konusu Nedir

2012 Filminin Konusu Nedir

Yönetmenliğini Roland Emmerich’in yaptığı 2012 filmi, dünyanın sonunun geldiği ve bu felaketten kurtulanların mücadelelerinin gösterildiği bilimkurgu filmidir.

2012 Filminin Konusu Nedir
2012 Filminin Konusu Nedir

 Filmin Konusu

2012 Filminin Konusu Nedir, Felaketlerin birtakım bilim insanları tarafından ön görüldüğü dünyada dünya liderleri, insanlığın hayatta kalmasını sağlamak amaçlı gizli bir proje yürütür.

Bu proje 2009 yılında yapılan, insanların tahliye edilmesi amaçlı yapılan araçlardır. Film bir ailenin üzerinden bu konuyu işler ve sona ulaşır. Ana karakterler, felaket geldikten sonra o araca binme hedefini yüklenmiş olurlar.

 Felaket Filmi Olarak 2012

2012 Filminin Konusu Nedir sorusundan sonra içeriği ile devam edelim. İnsanlar aslında gerçek hayatta karşılaşma şansları olmadığı için felaket filmlerinden hoşlanırlar. Özellikle 70’lerin başlarından itibaren popülerlik kazanan felaket filmleri toplumsal ve kültürel konuları ele alır

. Amaç genellikle çeşitli felaketlerden sağ kurtulabilmek ve aile düzenini tekrar canlandırabilmektir. Bununla beraber felaket filmleri çok sık kapitalizm ve kontrolsüz kar anlayışını gösterir.

Zira 2012 filminde ABD başkanının kendini insanlık için ölüme terk etmesi ve diğer pek çok gösterge, ABD çıkışlı bir propagandadır.

Felaket filmlerinin anlatı yapısı 2012 filmine de uyum sağlamaktadır. İlk önce istikrardan kargaşaya geçilir. Daha sonra film bir dizi sınav yoluyla sınanan ana karakter mücadelelere tayin edilir.

En sonunda da felaketin üstesinden gelinir. Bu anlatı yapısında birbirine zıt kişilikler bir araya getirir. 2012 filminde maddi gücü ile diğerlerinin önüne geçmeye çalışan fakat sonunda ölümden kurtulamayan kişilik bu anlamda önemlidir.

2012 Filminin Konusu Nedir
2012 Filminin Konusu Nedir

 2012 Neyi Temsil Eder

2012 aslında Amerikan toplumunun bir yansımasıdır. Çoğunlukla Amerikan toplumuna mensup olan bu kişiler, felaket tehlikesi altında olan bir yerde ulaşım aracının içine yerleştirilir.

İçinde oldukları özellikler de genellikle yüksek teknolojiler ve iletişim sistemleridir. Zira filmde felaket, bilim insanlarının vasıtasıyla teknolojinin de verdiği imkanla ön görülebilmiştir.

Böylelikle 2012, bazı karakterlerin önceden görebildiği yer ve zamana göre konumlandırılan kapitalist ve teknolojik bir düzen normunu tanımlar. Felaket ise bu düzenin parçalarını oluşturur ve filmin ana konusu olur.

Ölüm karşısında kimin üstün olup kimin aşağıda kalacağı gerçeği ile yüzleştirilen kapitalizm, filmde sıkça kullanılan bir metafor olmuştur. Bu anlamda 2012, ideolojik unsurlar zincirini bir araya getirir.

2012 Filminin hakkında meraklı olanlara 2012 Filminin Konusu Nedir gibi merak ettiğiniz soruları yanıtladık ve bunun hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıkladık. 2012 Filminin Konusu Nedir hakkındaki düşüncelerinizi ve merak ettiklerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz

Bir diğer konularımızı ise buradan takip edebilirsiniz.

2001 Filminin Konusu Nedir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu