Teknoloji

Artas Robot Sistemi

Artas Robot Sistemi

Artas robotik saç ekim yöntemi saç restorasyonu için kullanılan bir metottur. Bu uygulama sırasında gelişmiş teknolojik cihazlar kullanılır. Bu cihazların kapsamlı bir yapıya sahip oldukları görülürken kadın ya da erkek hasta fark etmeksizin her tür saç probleminde onlardan yararlanılabilir. Artas Robot Sistemi robotik bir uygulamadır.

Yöntem Amerika’da geliştirilmiştir. Üretilme amacı ise insan faktöründen kaynaklanabilecek hataların azaltılmasıdır. Buna rağmen robotun kullanılması sırasında uzman bir hekimin yönlendirmesine gereksinim duyulur.

1591612590 min

Artas Robot Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

Dünya genelinde kullanılan bu robotik yöntem 44 mikron çözünürlüğü ile dikkat çeker. 7 eksenli bir robot kolu ile hareket ederken optimal alıcı bölge tespiti yapar.  Donör bölgeden alınan her saçın zayi vermeden yerine yerleştirilmesine fırsat yaratan bir teknolojiye sahiptir. Uygulandığı bölgede doğallığı korur. Artas Robot Sisteminin Özellikleri Nelerdir? Merak edilirken bu yöntemin ağrısız olduğu bildirilmektedir.

Hızlı bir sonuca ulaşmaya imkân tanıması ve iyileşme sürecinin de hızlı olması yönteme dair özellikler arasında yer alır. Bunun yanı sıra teknolojik bir cihaz olması nedeni ile bazı eksikliklerinden de söz etmek gerekir.

Robotik saç ekimi uygulanacağı zaman saç kökleri arasında yer alan boşluklar ve saçın çıkma yönü robot tarafından algılanarak buna uygun işlem yapılır. Saçın ekilmesi gereken eğimi de gene robotlar belirler. Bundan dolayı da uygulanacak robotik cerrahi yöntemlerinde konunun birçok açıdan değerlendirilmesi gerekir.

Arkas Robot Sistemi Dezavantajları Nelerdir?

Arkas robot sistemi olumlu ve olumsuz yanları olan bir uygulamadır. Burada yöntemin tercih edilmesinde hastanın fikri önemli hale gelirken uzman doktorun da önerileri dikkate alınır. Artas Robot Sistemi Dezavantajları Nelerdir? Merak edilirken bu uygulamanın birçok sonucu bulunur.

  • Uygulamanın yapılmasında robotların tek başına hareket etmesi imkansızdır. Bu işlemlerin bir uzman doktor nezaretinde gerçekleştirilmesi gerekir.
  • Saç ekimi uygulamaları cerrahi müdahalelerdir. Bundan dolayı da titiz bir çalışma alanına sahiptirler. Doktorların uzmanlıkları ve deneyimleri burada öne çıkan bir unsurdur. Teknolojik cihazların sıfır hataya sahip olması durumunda dahi karar alma becerileri bulunmaz.
  • Bu durum onlar açısından yönlendirilebilir olamamalarına yol açar. Bir robot yazılımında yer alan talimatlara uygun hareket etmek zorundadır. Kodlamalar kendisine ne emrediyorsa onu gerçekleştiren robotların düşünme becerilerinin olmayışı onlar açısından bir dezavantaj olarak değerlendirilir.
  • Bunun yanı sıra uygulamaya henüz başlanmış olan teknolojilerden biri olması nedeni ile düz ve koyu renk saçlar için nitelikli sonuçlar alındığı görülür.
  • Açık renk saçlar açısından yeterli bir sonuç henüz alınamamıştır.
  • Saç kaybı fazla olan hastalar için uygun olmayan bir yöntem olarak değerlendirilmektedir.
  • Saç ekimi işleminin ardından saçların hayatta kalma oranları dikkate alınır. Bu tür bir robotik uygulamada %90 oranında geri dönüş almak mümkün olur.
  • Uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilen saç ekim operasyonlarının geri dönüş oranı %97’dir. Bu oransal farklılıklar da Arkas robot sistemi açısından olumsuzluk olarak değerlendirilir.

Saç ekimi yaptırmayı planlayan kişilerin öncelikle bir uzman hekim kontrolünde değerlendirmeye tabi olması önerilir. Bu konuda hekimin önerileri hasta açısından önemli olurken yaşanan saç kaybı, saçın cinsi, ya da düz-kıvırcık oluşu gibi birçok unsur dikkate alınır.

Saç ekimlerinde saçın ince ya da kalın telli olması, renk değerleri bir bütün olarak ele alınır. Bundan dolayı da robotik cerrahinin uygun olup olmadığı konusunda karar verecek olan kişi yine bir uzman hekim olur.

Saç ekim işlemlerinin cerrahi müdahale kapsamında değerlendirilmesi, üzerinde titiz bir çalışma yapılmasını zorunlu kılar. Bundan dolayı da hastane ortamlarında yapılması önerilir. Aynı zamanda da uzman bir hekim nezaretinde yapılması kişi sağlığının korunabilmesi için zorunludur.

Diğer Makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz

Sosyal Medya’da 2022 Yılı Yeniliklerle Geçecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu